TVT体育-TVT体育下载

咨询热线: 0137-707878385
TVT体育有限公司 专注10年高精密机械零件加工
您的位置: 主页 > 生产设备 >

广州网易总部 | 东意修建_TVT体育下载

本文摘要:广州网易总部 | 东意修建 项目坐落在广州天河软件园一个尽端相对独立的丘陵用地,马蹄形山丘围绕着园地,背山面湖、情况优美;地形高差显着,建设用地窄长而不规则。凭据都会设计要求,修建高度需控制在20米内,以实现与周边山体的和谐。有趣的是,设计团队曾在多年前到场该区域都会设计并确定了这一限高,这在今天成为了富有挑战性的约束条件。

TVT体育

广州网易总部 | 东意修建 项目坐落在广州天河软件园一个尽端相对独立的丘陵用地,马蹄形山丘围绕着园地,背山面湖、情况优美;地形高差显着,建设用地窄长而不规则。凭据都会设计要求,修建高度需控制在20米内,以实现与周边山体的和谐。有趣的是,设计团队曾在多年前到场该区域都会设计并确定了这一限高,这在今天成为了富有挑战性的约束条件。

The project sits in a relatively discrete downland in the cul-de-sac of Tianhe Software Park, Guangzhou, hemmed in this horseshoe-shaped massif with a beautiful natural landscape, fronting a lake and set against the hill. Variation in topographic height being significant, the construction land is narrow and irregularly shaped. Building height is set under 20 meters, as required by urban planning, with a respect for circumferential hilly mass. Interestingly, the design team was involved in urban-planning this area years ago and determining the height limit, which now challenges them as an architectural constraint.▼项目鸟瞰,Project Aerial View ©陈中周边自然情况的特质决议了设计谋略。设计将修建切分成若干个方正的功效体量,沿用地摆开,“镶嵌”在绿色的山体情况中;体量之间接纳通透的毗连处置惩罚,如同铰链般消解用地曲折带来的结构问题,并使修建融入自然情况。The design complies with the identity of the surrounding natural environment by dividing the architecture into several square functional masses, spread out along the site and “enchased” in the green hilly setting. Different buildings are connected via see-through interspaces, as if using hinges to resolve the disconnectivity in the topographic tortuousness, helping the architecture blend in the natural environ.▼修建体量轴测示意图,Isometric Schematics of Architectural Mass ©东意修建▼修建功效体量与通透毗连,Function-based Architectural Masses and See-through Interspace ©陈中修建造型设计富于实体感,如巨石般的强烈体积感既与山体及湖面形成合理的对比关系,又满足了室内情况的控光需求。

TVT体育下载

The architectural style exudes a highlighted physical presence, where an accentuated volume, akin to a boulder, contrasts comfortably with the hill and lake, while offering the desired indoor lighting.▼修建造型与周边情况,Architectural Form and Surroundings ©陈中修建体的毗连部位设置为“服务性”功效——入口、卫生间、交通焦点以及室外楼梯等,使之成为使用者必经的空间;并接纳“立体园林”的方式,引入阳光、绿化及富厚的景观体验,营造良好的公共交流空间。The building connections are designed as “service” portals, ranging from entrances, restrooms, transport hubs and external staircases, the must-have passages for dwellers. An “all-dimensional garden” approach is adopted, enabling a cheerful public space by introducing sunlight, greenery and expansive landscape in line of sight.▼修建体毗连部位及主入口,Building Connections and Main Entrance ©陈中▼立体园林的毗连空间,connection space like an all-dimensional garden ©陈中▼从毗连部门看向外部情况,view to the environment from the Vestibule ©陈中用地的东侧、北侧部署两栋主体办公楼,以首层的咖啡厅相连。

西侧部署食堂、体育运动设施等服务功效,并在中心湖设置廊桥与办公楼毗连。该计谋在于勉励IT从业者改变久坐办公的状态,在休憩、用餐或运动时,步行通过开放的平台、楼梯、廊桥,享受园区优质的情况。Two main office buildings are placed along the east and north of the site, connected by the ground-floor cafeteria. Staff canteen and gym can be found on the west, while access to the office buildings from the central lake is realized by a covered bridge. This design encourages IT workers to refrain from sedentary work and instead, during recess, dining or workout, walk through the open terraces, staircases and covered bridge and savor the gardenly ambience.▼毗连主体修建和办公楼的连廊,bridge connecting the main building and the office building ©陈中▼中心湖景观廊桥,Covered Bridge with a View of Central Lake ©陈中▼观景阳台,Veranda ©陈中室内空间接纳较为粗犷的处置惩罚方式,柱体、梁、天花为素混凝土面,机电系统在天花下灵活部署,集会室等密闭空间接纳独立盒体的方式植入;充实思量了办公空间的灵活性以应对生长变化。

Interior space is managed with a rugged stroke, with unadorned, concrete-only columns, beams and ceilings, giving a free rein to the electromechanical system in its layout. Closed spaces, like conference rooms, are implanted as standalone boxes, a measure of adaptive readiness with spatial flexibility.▼办公空间,Office Space ©陈中设计将原有自然水体扩大,形成几个一连的差别标高湖面,可搜集园地及山体的雨水。修建体量面向开阔水面部署,使用地形风情况促进自然通风。半地下停车空间使用地形高差解决了自然采光通风,并缔造了修建形态上的悬浮感。The original natural waters are expanded on purpose to create several lake surfaces with continuously rising elevation, capable of concentrating precipitation of the site and hills. The building mass is set facing the open water, generating natural ventilation via local environmental wind. The semi-underground parking lot leverages the topographic height variation for natural lighting and ventilation, with the throw-in benefit of a suspended architectural form.▼景观湖全景,Panoramic View of Landscape Lake ©陈中▼湖岸生态,Lakeside Environs ©陈中▼夜景,Night scape ©陈中▼总平面图,Site Plan ©东意修建▼A楼一层平面图,Ground Floor Plan of Building A ©东意修建▼C楼一层平面图,Ground Floor Plan of Building C ©东意修建▼D楼一层平面图,Ground Floor Plan of Building D ©东意修建▼A楼立面图,Elevation of Building A ©东意修建▼C楼立面图,Elevation of Building C ©东意修建▼D楼立面图,Elevation of Building D ©东意修建项目名称:广州网易总部设计方:广州市东意修建设计咨询有限公司公司网站:www.ateliery.cn联系邮箱:Ateliery@163.com项目设计&完成年份:2014-2019主创及设计团队:肖毅强、刘穗杰、邹艳婷、黄立思、张泽礼、黄瑾、陈达文、苏竟、谢子滢、郑泽旭、李根明、梁启立、林颖佳、惠星宇项目地址:广东省广州市天河区思蕴路3号修建面积:56000 ㎡摄影版权:陈中互助方:广东省华城修建设计有限公司客户:广州博冠信息科技有限公司Project Name: NetEase Guangzhou HeadquartersDesign: Atelier YWebsite : www.ateliery.cnContact e-mail: Ateliery@163.comDesign & Completion Year: 2014-2019Leader Designer & Team: XIAO Yiqiang, LIU Suijie, ZOU Yanting, HUANG Lisi, ZHANG Zeli, HUANG Jin, CHEN Dawen, SU Jing, XIE Ziying, ZHENG Zexu, LI Genming, LIANG Qili, LIN Yingjia, HUI XingyuProject Location: Tianhe District, GuangzhouGross Built Area: 56000 ㎡Photo Credits: CHEN ZhongPartners: Guangdong Huacheng Architectural Design Firm LimitedClients: Guangzhou boguan Information Technology Firm Limited内容转自:梅吟雪飞凤。


本文关键词:TVT体育下载,广州,网易,总部,东意,修建,TVT,体育,下载,广州

本文来源:TVT体育-www.jieyaff.com